Από το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης καλούνται οι εκπαιδευτικοί του επισυναπτόμενου πίνακα, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν υπεράριθμοι με την αριθμ. 22/28-5-2020 Πράξη του ΠΥΣΔΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης ο οποίος τροποποιήθηκε με την αριθμ. 23/2-6-2020 Πράξη του ΠΥΣΔΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης, εφόσον το επιθυμούν, να υποβάλουν δήλωση τοποθέτησης σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες της ίδιας ομάδας, στις οποίες υφίστανται οργανικά κενά και, όπου αυτό δεν είναι δυνατόν, σε κενές οργανικές θέσεις σχολικών μονάδων όμορης ομάδας της ίδιας περιοχής μετάθεσης, σύμφωνα με την παρ. 1 περ. 6β του άρθρου 12 του Π.Δ. 100/97 (ΦΕΚ 94τ.Α’/22-5-97) «Τροποποίηση του Π.Δ. 50/96 (ΦΕΚ 45τ.Α’/ 8-3-85) Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της δημόσιας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης».

Η τοποθέτηση για άρση υπεραριθμίας σε σχολική μονάδα όμορης ομάδας γίνεται μόνο, όταν καλυφθούν τα κενά της ομάδας, στην οποία ανήκει ο υπεράριθμος εκπαιδευτικός. Οι εκπαιδευτικοί που δηλώνουν σχολείο της ομάδας τους προηγούνται, δηλαδή ακόμη κι αν υπάρχει εκπαιδευτικός με περισσότερα μόρια, ο οποίος ανήκει σε όμορη ομάδα, δεν μπορεί να καλύψει το κενό. Το καλύπτει ο εκπαιδευτικός που ανήκει στην ομάδα.

Οι δηλώσεις τοποθέτησης θα πρέπει να καταχωριστούν ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους, στο παρακάτω πληροφοριακό σύστημα:

Πληροφοριακό σύστημα δηλώσεων τοποθέτησης

ώστε να είναι δυνατή η ταχύτερη και ακριβέστερη επεξεργασία τους. Αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία ηλεκτρονικής καταχώρισης είναι διαθέσιμες στον παραπάνω σύνδεσμο. Μετά την ηλεκτρονική καταχώριση της αίτησης τοποθέτησης, πρέπει απαραιτήτως να ακολουθήσει:

  • είτε εκτύπωση, υπογραφή και αποστολή με φαξ στο 2310-640265 (απαραίτητη επιβεβαίωση λήψης φαξ στο 2310-605703)
  • είτε κατέβασμα της αίτησης σε αρχείο pdf, ψηφιακή υπογραφή του αρχείου και αποστολή με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (αυτό είναι εφικτό μόνο στην περίπτωση που ο εκπαιδευτικός διαθέτει προσωπικό ψηφιακό πιστοποιητικό)

Οι δηλώσεις τοποθέτησης θα καταχωρούνται στο ηλεκτρονικό σύστημα από την Τρίτη  2-6-2020 έως και την Παρασκευή 5-6-2020 στις 14:00μμ, ενώ μέσα στην ίδια προθεσμία θα πρέπει να κατατεθούν ή να σταλούν με φαξ στη ΔΔΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης. Για τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς που έχουν ήδη καταθέσει αίτηση βελτίωσης, στο σύστημα θα υπάρχουν ήδη καταχωρισμένα τα στοιχεία που αφορούν σε συνυπηρέτηση και εντοπιότητα (και δε θα μπορούν να τροποποιηθούν), ενώ σε περίπτωση που δεν έχει κατατεθεί αίτηση βελτίωσης θα δίνεται η δυνατότητα επιλογής εντοπιότητας και συνυπηρέτησης, αλλά μαζί με τη δήλωση τοποθέτησης θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να προσκομίσουν και τα απαραίτητα δικαιολογητικά (σε περίπτωση συνυπηρέτησης θα πρέπει να κατατεθεί και το αντίστοιχο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, ώστε να προκύπτει η συγγένεια, ενώ σε περίπτωση που δηλωθεί εντοπιότητα θα γίνει αυτεπάγγελτη αναζήτηση του πιστοποιητικό από τη ΔΔΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης). Τέλος, στο σύστημα θα υπάρχουν καταχωρισμένα τα μόρια μετάθεσης των εκπαιδευτικών για τους οποίους έχουν ήδη υπολογιστεί. Σε περίπτωση που στο σύστημα δεν φαίνονται τα μόρια κάποιου εκπαιδευτικού, αυτά θα υπολογιστούν από τη ΔΔΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης μετά την υποβολή της αίτησης.

Στη συνέχεια, το ΠΥΣΔΕ σε συνεδρίασή του θα χαρακτηρίσει ονομαστικά τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς κατά σχολική μονάδα και θα πραγματοποιήσει τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις δηλώσεις τοποθέτησής τους. Επισημαίνεται ότι η κρίση και άρση της υπεραριθμίας των εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ04 θα γίνει ενιαία στον κλάδο.

Για προβλήματα που πιθανώς προκύψουν κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής καταχώρισης μπορείτε να καλείτε στο 2310-640049.

Σύνδεση