ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο συνεργασίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης με το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, η εκπρόσωπός της κ. Άννα Τιρικανίδου, διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά, και οι εκπρόσωποι του Φροντιστηρίου Βιωσιμότητας του Δήμου Νεαπόλεως-Συκεών και του Ομίλου (Παράρτημα Θεσσαλονίκης) «Οι Φίλοι της Φύσης» κ. Δέσποινα Μιχελάκη και κ. Μαρία Φαρμάκη αντίστοιχα, επισκέφτηκαν το Νομό Ηλείας στις 2-4 Αυγούστου 2022.

Ξεναγήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηλείας, επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο και τα μουσεία της αρχαίας Ολυμπίας, το Κάστρο «Χλεμούτσι», τις ξεχωριστές, για λόγους ιστορικούς και καλλιτεχνικούς, εκκλησίες, όπως ο βυζαντινός ναός της Παλαιοπαναγιάς Μανωλάδας και ο γοτθικός ναός της Αγίας Σοφίας Ανδραβίδας, και περιηγήθηκαν στις ομορφιές του Αλφειού Ποταμού, προσπαθώντας να προσεγγίσουν βιωματικά την αξία του για την ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηλείας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, η εκπρόσωπος της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης παρουσίασε τη φιλοσοφία των εκπαιδευτικών δράσεων περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης καθώς και τους συνεργαζόμενους φορείς με τους οποίους έχει αξιόλογη συνεργασία επί σειρά ετών.

Η υπηρεσιακή επίσκεψη είχε ως σκοπό την παρουσίαση των καλών πρακτικών της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης σε θέματα περιβαλλοντικού και πολιτιστικού περιεχομένου και την καλλιέργεια σχέσεων συνεργασίας με εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Ηλείας και ειδικότερα με τα σχολεία του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Η συνεργασία της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης με το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης ξεκίνησε με πρωτοβουλία του κ. Γεώργιου Σαραντόπουλου, υπεύθυνου για θέματα πολιτισμού του Δήμου, ο οποίος παρακολούθησε την ημερίδα της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης τον περασμένο Φεβρουάριο και ζήτησε να ενημερωθεί για το θεσμό των «Φροντιστηρίων Βιωσιμότητας» που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, αρχής γενομένης το Φεβρουάριο του 2019, με στόχο τη δια βίου εκπαίδευση για την αειφορία και την καλλιέργεια «κουλτούρας» βιώσιμης συμπεριφοράς για το μέλλον.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στο Δήμαρχο κ. Ιωάννη Λέντζα για τη φιλοξενία και στον κ. Γεώργιο Σαραντόπουλο για την ξενάγηση και την αμέριστη συμπαράστασή του σ’ όλα τα διαδικαστικά θέματα. Προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας καθώς οι εκπρόσωποι του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων του Δήμου θα έχουν ενεργή συμμετοχή στην επόμενη εκπαιδευτική δράση της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης τον προσεχή Οκτώβριο.