Από το ΠΥΣΔΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης ανακοινώνονται τα οργανικά κενά των σχολικών μονάδων μετά τη διενέργεια των μεταθέσεων και καλούνται:

  1. οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με παράταση θητείας σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία της περιοχής ευθύνης της ΔΔΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης και ανήκουν στην περίπτωση (α) της παρ. 4 του άρθ. 62 του Ν. 4692/2020 να καταθέσουν δήλωση προτίμησης για την οριστική τους τοποθέτηση σε σχολική μονάδα, ανεξαρτήτως ύπαρξης κενού
  2. οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στην περίπτωση (γ) της παραπάνω παραγράφου και έχουν ήδη αποστείλει την προτίμησή τους σύμφωνα με το αριθμ.πρωτ. 154697/E2/12-11-2020 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ (περίπτωση Β1) να τροποποιήσουν, εφόσον το επιθυμούν, την επιλογή τους

Οι δηλώσεις τοποθέτησης θα πρέπει να υποβληθούν από τους εκπαιδευτικούς σε ειδικό πληροφοριακό σύστημα:

Πληροφοριακό σύστημα δηλώσεων τοποθέτησης

το αργότερο έως την Τρίτη 20-4-2021 και ώρα 14.00μμ, με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Οι εκπαιδευτικοί στη συνέχεια δε χρειάζεται να αποστείλουν τη δήλωση τοποθέτησης, καθώς αυτή καταχωρίζεται αυτόματα στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, ενώ τους αποστέλλεται και αποδεικτικό υποβολής στο προσωπικό τους email στο ΠΣΔ. Στον παραπάνω σύνδεσμο υπάρχει ο σύντομος οδηγός χρήσης του συστήματος, ενώ σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίσουν κάποιο τεχνικό πρόβλημα μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών (2310640049 – Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε Πειραματικά σχολεία και δεν ανήκουν στις παραπάνω δύο περιπτώσεις θα κληθούν, σε επόμενη φάση, να υποβάλουν δήλωση προτίμησης οριστικής τοποθέτησης.