Από το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, μετά και την εξέταση των ενστάσεων ως προς τον χαρακτηρισμό των υπεράριθμων εκπαιδευτικών, καλούνται:

  1. οι εκπαιδευτικοί που προέρχονται από κατάργηση θέσεων στα ΚΕΔΑΣΥ σύμφωνα με την παρ.8 αρ.231 του Ν.4823/21
  2. οι εκπαιδευτικοί του επισυναπτόμενου πίνακα, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν υπεράριθμοι με την αριθμ. 20/03-05-2021 Πράξη του ΠΥΣΔΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης, εφόσον το επιθυμούν, να υποβάλουν δήλωση τοποθέτησης σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες της ίδιας ομάδας, στις οποίες υφίστανται οργανικά κενά και, όπου αυτό δεν είναι δυνατόν, σε κενές οργανικές θέσεις σχολικών μονάδων όμορης ομάδας της ίδιας περιοχής μετάθεσης, σύμφωνα με την παρ. 1 περ. 6β του άρθρου 12 του Π.Δ. 100/97 (ΦΕΚ 94τ.Α’/22-5-97) «Τροποποίηση του Π.Δ. 50/96 (ΦΕΚ 45τ.Α’/ 8-3-85) Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της δημόσιας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης».

Η τοποθέτηση για άρση υπεραριθμίας σε σχολική μονάδα όμορης ομάδας γίνεται μόνο, όταν καλυφθούν τα κενά της ομάδας, στην οποία ανήκει ο υπεράριθμος εκπαιδευτικός. Οι εκπαιδευτικοί που δηλώνουν σχολείο της ομάδας τους προηγούνται, δηλαδή ακόμη κι αν υπάρχει εκπαιδευτικός με περισσότερα μόρια, ο οποίος ανήκει σε όμορη ομάδα, δεν μπορεί να καλύψει το κενό. Το καλύπτει ο εκπαιδευτικός που ανήκει στην ομάδα.

Οι δηλώσεις τοποθέτησης θα πρέπει να υποβληθούν από τους εκπαιδευτικούς στο παρακάτω πληροφοριακό σύστημα:

Σύστημα δηλώσεων τοποθέτησης (Γενικής Παιδείας μόνο)

 

 

 

 

το αργότερο έως την Παρασκευή 6-5-2022 και ώρα 14.00, με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Οι εκπαιδευτικοί στη συνέχεια δε χρειάζεται να αποστείλουν τη δήλωση τοποθέτησης, καθώς αυτή καταχωρίζεται αυτόματα στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, ενώ τους αποστέλλεται και αποδεικτικό υποβολής στο προσωπικό τους email στο ΠΣΔ. Στον παραπάνω σύνδεσμο υπάρχει ο σύντομος οδηγός χρήσης του συστήματος, ενώ σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίσουν κάποιο τεχνικό πρόβλημα μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών (2310640049 – Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Για τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς που έχουν καταθέσει αίτηση βελτίωσης, στο σύστημα θα υπάρχουν ήδη καταχωρισμένα τα στοιχεία που αφορούν σε συνυπηρέτηση και εντοπιότητα (και δε θα μπορούν να τροποποιηθούν), ενώ σε περίπτωση που δεν έχει κατατεθεί αίτηση βελτίωσης θα δίνεται η δυνατότητα επιλογής εντοπιότητας και συνυπηρέτησης, αλλά μαζί με τη δήλωση τοποθέτησης θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να αποστείλουν με email (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και τα απαραίτητα δικαιολογητικά εντός της ίδιας προθεσμίας:

  • Σε περίπτωση που δηλωθεί εντοπιότητα, για την επιτάχυνση των διαδικασιών, θα πρέπει ο εκπαιδευτικός να αντλήσει και να αποστείλει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το σύστημα gov.gr
  • Σε περίπτωση που δηλωθεί συνυπηρέτηση, εκτός από την υποβολή των κατά περίπτωση απαραίτητων δικαιολογητικών, θα πρέπει ο εκπαιδευτικός να αντλήσει και να αποστείλει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το σύστημα gov.gr

Σύνδεσμος για άντληση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης:

https://www.gov.gr/ipiresies/oikogeneia/oikogeneiake-katastase/pistopoietiko-oikogeneiakes-katastases

Τέλος, στο σύστημα θα υπάρχουν καταχωρισμένα τα μόρια μετάθεσης των εκπαιδευτικών για τους οποίους έχουν ήδη υπολογιστεί. Σε περίπτωση που στο σύστημα δεν φαίνονται τα μόρια κάποιου εκπαιδευτικού, αυτά θα υπολογιστούν από τη ΔΔΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης μετά την υποβολή της αίτησης. Επισημαίνεται ότι η κρίση και άρση της υπεραριθμίας των εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ04 θα γίνει ενιαία στον κλάδο.