2013_02_13_poster.jpg

Η ομάδα του 5ου Γυμνασίου Σταυρούπολης απέσπασε το πρώτο βραβείο, στην κατηγορία της δημιουργίας αφίσας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Αφίσας ή βίντεο για την εκστρατεία του «Δικτύου κατά της Βίας στο σχολείο» για το σχολικό έτος 2012- 2013 με τίτλο «ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ? ΣΥΜΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ».

Η ομάδα αποτελείται από πέντε (5) μαθήτριες της τρίτης τάξης του σχολικού έτους 2011 ? 2012: την Δέσποινα Δράγα, την Παναγιώτα Δημοπούλου, την Αναστασία Ηλιάδου, την Μαρία Καϊμασίδου και την Κυριακή Παπαδοπούλου, ενώ υπεύθυνος καθηγητής είναι ο κ. Πασχάλης Σέντερης, καθηγητής Πληροφορικής.

Η νικήτρια ομάδα συμμετείχε στο διαγωνισμό στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα εκπαίδευσης μαθητών ? διαμεσολαβητών που υλοποιείται ως πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με στόχο την αντιμετώπιση των ενδοσχολικών συγκρούσεων και του σχολικού εκφοβισμού έτσι ώστε οι μαθητές του σχολείου να μπορούν να συμβιώνουν αρμονικά μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

Η ομάδα έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στην εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του «Δικτύου κατά της βίας στο σχολείο» με θέμα την αντιμετώπιση της σχολικής βίας, που θα γίνει στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013. Στην εκδήλωση θα βραβευθεί η ομάδα για τη συμμετοχή της στον παραπάνω Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό.