Από το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης καλούνται οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής που:

  1. μετατέθηκαν στην περιοχή μετάθεσης Β΄ Θεσσαλονίκης
  2. ζήτησαν βελτίωση θέσης μέσα στην ίδια περιοχή μετάθεσης (εφόσον το επιθυμούν)
  3. βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ (και έχουν καταθέσει αίτηση οριστικής τοποθέτησης)

να υποβάλουν δήλωση τοποθέτησης σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, λαμβάνοντας υπόψη τον επισυναπτόμενο πίνακα κενών. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν, εκτός από τα σχολεία στα οποία υπάρχει οργανικό κενό, να δηλώσουν και οποιαδήποτε άλλη σχολική μονάδα επιθυμούν, καθώς είναι δυνατό να προκύψουν κενά από βελτιώσεις. Δηλώσεις τοποθέτησης θα κατατίθενται από εκπαιδευτικούς οι οποίοι ανήκουν σε κλάδο που υπάρχει κενό.

Οι δηλώσεις τοποθέτησης θα πρέπει να υποβληθούν από τους εκπαιδευτικούς στο παρακάτω πληροφοριακό σύστημα (πατήστε το κουμπί ακριβώς από κάτω):

 

το αργότερο έως τη Δευτέρα 23-5-2022 και ώρα 14.00μμ, με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Οι εκπαιδευτικοί στη συνέχεια δε χρειάζεται να αποστείλουν τη δήλωση τοποθέτησης, καθώς αυτή καταχωρίζεται αυτόματα στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, ενώ τους αποστέλλεται και αποδεικτικό υποβολής στο προσωπικό τους email στο ΠΣΔ. Στον παραπάνω σύνδεσμο υπάρχει ο σύντομος οδηγός χρήσης του συστήματος, ενώ σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίσουν κάποιο τεχνικό πρόβλημα μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών  ( 2310640049 – Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).

Για τους εκπαιδευτικούς που περιλαμβάνονται στον πίνακα μορίων βελτίωσης-οριστικής τοποθέτησης της ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, στο σύστημα είναι ήδη καταχωρισμένα τα στοιχεία που αφορούν σε συνυπηρέτηση και εντοπιότητα και δεν μπορούν να τροποποιηθούν. Για τους εκπαιδευτικούς που μετατέθηκαν από άλλα ΠΥΣΔΕ, αντλήθηκαν τα στοιχεία εντοπιότητας και συνυπηρέτησης από το σύστημα μεταθέσεων και δεν μπορούν να τροποποιηθούν.

Σας γνωρίζουμε ότι:

1. Θα καλυφθούν σε πρώτη φάση οι κενές οργανικές θέσεις που ανακοινώθηκαν σύμφωνα με τη φθίνουσα σειρά μορίων και τις δηλώσεις προτίμησης των εκπαιδευτικών.

2. Εάν με την παραπάνω διαδικασία παραμείνουν οργανικά κενά σε σχολικές μονάδες, θα κληθούν εκ νέου οι εκπαιδευτικοί να τα δηλώσουν (μόνο όσοι εκπαιδευτικοί δεν τοποθετήθηκαν).

3. Μετά την προαναφερθείσα διαδικασία, οι εκπαιδευτικοί που δεν θα τοποθετηθούν σε σχολεία της προτίμησής τους, θα τοποθετηθούν προς το συμφέρον της υπηρεσίας στις υπόλοιπες κενές θέσεις.

4. Οι εκπαιδευτικοί Ε.Α.Ε. τοποθετούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3 Α, του άρθρου 16 του ν. 3699/2008, όπως αυτή προστέθηκε με το άρθρο 48 του ν. 4692/2020 (ΦΕΚ 111 Α’), και η οποία ορίζει ότι: «3 Α. Οι τοποθετήσεις σε θέσεις των Τμημάτων Ένταξης πραγματοποιούνται μετά την κάλυψη όλων των κενών στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) της οικείας περιοχής μετάθεσης. Αν οι εκπαιδευτικοί δεν υποβάλλουν αίτηση προτίμησης για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε., κατατάσσονται σε σειρά με βάση τις λιγότερες μονάδες μετάθεσης. Οι Σ.Μ.Ε.Α.Ε., στις οποίες υπάρχουν κενά, κατατάσσονται σε σειρά με βάση τις περισσότερες μονάδες συνθηκών διαβίωσης. Κατόπιν αυτού, τοποθετούνται υποχρεωτικά οι εκπαιδευτικοί που έχουν τις λιγότερες μονάδες μετάθεσης στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. με τις περισσότερες μονάδες συνθηκών διαβίωσης. Στη συνέχεια εξετάζονται οι προτιμήσεις σε θέσεις των Τμημάτων Ένταξης. Τα ανωτέρω ισχύουν για τοποθετήσεις μετά από μετάθεση, διορισμό ή απόσπαση. Ειδικά οι προσλαμβανόμενοι προσωρινοί αναπληρωτές τοποθετούνται κατά τα ανωτέρω υπό τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 63 του ν. 4589/2019 (Α’ 13).»     

Όσοι εκπαιδευτικοί δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν, σύμφωνα με τη διαδικασία των προηγούμενων περιπτώσεων (1), (2) και (3), παραμένουν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και θα αποφασιστεί προσωρινή τοποθέτηση μετά το πέρας των παραπάνω διαδικασιών.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και δεν κατέθεσαν αίτηση για οριστική τοποθέτηση (και δε βρίσκονται στον πίνακα μορίων αιτήσεων βελτίωσης-οριστικής τοποθέτησης) δεν έχουν δικαίωμα να καταθέσουν δήλωση τοποθέτησης σε σχολεία και θα περιληφθούν μόνο στη φάση τοποθετήσεων για το συμφέρον της υπηρεσίας.

Σύνδεση