ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ - Στον πίνακα "4. Πλήθος αιτήσεων βελτίωσης ανά σχολείο και κλάδο Γενικής Παιδείας (εν δυνάμει κενά)"

(μόνο στους κλάδους ΠΕ8702, ΠΕ8703, ΠΕ8704, ΠΕ8709, ΠΕ8801, ΠΕ8802, ΠΕ8805, ΠΕ8901, ΤΕ0119)

Από το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης καλούνται οι εκπαιδευτικοί Γενικής Παιδείας που:

  1. μετατέθηκαν στην περιοχή μετάθεσης Β΄ Θεσσαλονίκης
  2. ζήτησαν βελτίωση θέσης μέσα στην ίδια περιοχή μετάθεσης (εφόσον το επιθυμούν)
  3. βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ (και έχουν καταθέσει αίτηση οριστικής τοποθέτησης)
  4. χαρακτηρίστηκαν υπεράριθμοι, δεν τοποθετήθηκαν στη φάση τοποθετήσεων υπεραρίθμων και δεν είχαν κάνει αίτηση για βελτίωση θέσης (εφόσον το επιθυμούν)

να υποβάλουν δήλωση τοποθέτησης σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, λαμβάνοντας υπόψη τον επισυναπτόμενο πίνακα κενών. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν, εκτός από τα σχολεία στα οποία υπάρχει οργανικό κενό, να δηλώσουν και οποιαδήποτε άλλη σχολική μονάδα επιθυμούν, καθώς είναι δυνατό να προκύψουν κενά από βελτιώσεις. Δηλώσεις τοποθέτησης θα κατατίθενται από εκπαιδευτικούς οι οποίοι ανήκουν σε κλάδο που υπάρχει κενό.

Οι δηλώσεις τοποθέτησης θα πρέπει να υποβληθούν από τους εκπαιδευτικούς στο παρακάτω πληροφοριακό σύστημα (πατήστε το πορτοκαλί κουμπί):

 

το αργότερο έως τη Παρασκευή 10-5-2024 και ώρα 13.00, με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Οι εκπαιδευτικοί στη συνέχεια δε χρειάζεται να αποστείλουν τη δήλωση τοποθέτησης, καθώς αυτή καταχωρίζεται αυτόματα στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, ενώ τους αποστέλλεται και αποδεικτικό υποβολής στο προσωπικό τους email στο ΠΣΔ. Στον παραπάνω σύνδεσμο υπάρχει ο σύντομος οδηγός χρήσης του συστήματος, ενώ σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίσουν κάποιο τεχνικό πρόβλημα μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών (2310640049 – Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Για τους εκπαιδευτικούς που περιλαμβάνονται στον πίνακα μορίων βελτίωσης-οριστικής τοποθέτησης της ΔΔΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης, καθώς και για τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς που είχαν καταθέσει δήλωση τοποθέτησης στην προηγούμενη φάση, στο σύστημα είναι ήδη καταχωρισμένα τα στοιχεία που αφορούν σε συνυπηρέτηση και εντοπιότητα και δεν μπορούν να τροποποιηθούν. Για τους εκπαιδευτικούς που μετατέθηκαν από άλλα ΠΥΣΔΕ, αντλήθηκαν τα στοιχεία εντοπιότητας και συνυπηρέτησης από το σύστημα μεταθέσεων και δεν μπορούν να τροποποιηθούν.

Σε περίπτωση που κατατεθεί δήλωση τοποθέτησης από εκπαιδευτικό που χαρακτηρίστηκε υπεράριθμος αλλά δε συμμετείχε στην προηγούμενη φάση (και ούτε έχει καταθέσει αίτηση βελτίωσης), θα δίνεται η δυνατότητα επιλογής εντοπιότητας και συνυπηρέτησης, αλλά θα πρέπει ο εκπαιδευτικός να αποστείλει με email (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και τα απαραίτητα δικαιολογητικά εντός της ίδιας προθεσμίας:

  • Σε περίπτωση που δηλωθεί εντοπιότητα, για την επιτάχυνση των διαδικασιών, θα πρέπει ο εκπαιδευτικός να αντλήσει και να αποστείλει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το σύστημα gov.gr
  • Σε περίπτωση που δηλωθεί συνυπηρέτηση, εκτός από την υποβολή των κατά περίπτωση απαραίτητων δικαιολογητικών, θα πρέπει ο εκπαιδευτικός να αντλήσει και να αποστείλει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το σύστημα gov.gr

Σύνδεσμος για άντληση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης:

https://www.gov.gr/ipiresies/oikogeneia/oikogeneiake-katastase/pistopoietiko-oikogeneiakes-katastases
 

Σημειώνεται ότι για τον κλάδο ΠΕ04 οι τοποθετήσεις θα γίνουν ανά ειδικότητα και ο χαρακτηρισμός κενών υπάρχει στο σχετικό πίνακα κενών. Για πληροφόρηση των εκπαιδευτικών επισυνάπτεται και αναλυτικός πίνακας κενών-πλεονασμάτων για τον κλάδο ΠΕ04.

Σας γνωρίζουμε ότι:

  1. Θα καλυφθούν σε πρώτη φάση οι κενές οργανικές θέσεις που ανακοινώθηκαν σύμφωνα με τη φθίνουσα σειρά μορίων και τις δηλώσεις προτίμησης των εκπαιδευτικών.
  2. Εάν με την παραπάνω διαδικασία παραμείνουν οργανικά κενά σε σχολικές μονάδες, θα κληθούν εκ νέου οι εκπαιδευτικοί που δε τοποθετήθηκαν να τα δηλώσουν.
  3. Μετά την προαναφερθείσα διαδικασία, οι εκπαιδευτικοί που δεν θα τοποθετηθούν σε σχολεία της προτίμησής τους, θα τοποθετηθούν προς το συμφέρον της υπηρεσίας στις υπόλοιπες κενές θέσεις.

Όσοι εκπαιδευτικοί δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν, σύμφωνα με τη διαδικασία των προηγούμενων περιπτώσεων (1), (2) και (3), παραμένουν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και θα αποφασιστεί προσωρινή τοποθέτηση μετά το πέρας των παραπάνω διαδικασιών.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και δε κατέθεσαν αίτηση για οριστική τοποθέτηση (και δε βρίσκονται στον πίνακα μορίων αιτήσεων βελτίωσης-οριστικής τοποθέτησης) δεν έχουν δικαίωμα να καταθέσουν δήλωση τοποθέτησης σε σχολεία και θα περιληφθούν μόνο στη φάση τοποθετήσεων για το συμφέρον της υπηρεσίας.

 

Σύνδεση