ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 • ως προς την προσθήκη οργανικού κενού κλάδου ΠΕ08 στο ΕΕΕΕΚ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
 • ως προς τις ώρες του οργανικού κενού κλάδου ΠΕ03 στο ΕΕΕΕΚ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Από το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης καλούνται οι εκπαιδευτικοί Eιδικής Αγωγής που:

 1. μετατέθηκαν στην περιοχή μετάθεσης Β΄ Θεσσαλονίκης
 2. ζήτησαν βελτίωση θέσης μέσα στην ίδια περιοχή μετάθεσης (εφόσον το επιθυμούν)
 3. βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ (και έχουν καταθέσει αίτηση οριστικής τοποθέτησης)
 4. χαρακτηρίστηκαν υπεράριθμοι, δεν τοποθετήθηκαν στη φάση τοποθετήσεων υπεραρίθμων και δεν είχαν κάνει αίτηση για βελτίωση θέσης (εφόσον το επιθυμούν)

να υποβάλουν δήλωση τοποθέτησης σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, λαμβάνοντας υπόψη τον επισυναπτόμενο πίνακα κενών. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν, εκτός από τα σχολεία στα οποία υπάρχει οργανικό κενό, να δηλώσουν και οποιαδήποτε άλλη σχολική μονάδα επιθυμούν, καθώς είναι δυνατό να προκύψουν κενά από βελτιώσεις. Δηλώσεις τοποθέτησης θα κατατίθενται από εκπαιδευτικούς οι οποίοι ανήκουν σε κλάδο που υπάρχει κενό.

Οι δηλώσεις τοποθέτησης θα πρέπει να υποβληθούν από τους εκπαιδευτικούς σε ειδικό πληροφοριακό σύστημα

 

το αργότερο έως τη Παρασκευή 10-5-2024 και ώρα 14.00, με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Οι εκπαιδευτικοί στη συνέχεια δε χρειάζεται να αποστείλουν τη δήλωση τοποθέτησης, καθώς αυτή καταχωρίζεται αυτόματα στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, ενώ τους αποστέλλεται και αποδεικτικό υποβολής στο προσωπικό τους email στο ΠΣΔ. Στον παραπάνω σύνδεσμο υπάρχει ο σύντομος οδηγός χρήσης του συστήματος, ενώ σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίσουν κάποιο τεχνικό πρόβλημα μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών (2310640049 – Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Για τους εκπαιδευτικούς που περιλαμβάνονται στον πίνακα μορίων βελτίωσης-οριστικής τοποθέτησης της ΔΔΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης, καθώς και για τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς που είχαν καταθέσει δήλωση τοποθέτησης στην προηγούμενη φάση, στο σύστημα είναι ήδη καταχωρισμένα τα στοιχεία που αφορούν σε συνυπηρέτηση και εντοπιότητα και δεν μπορούν να τροποποιηθούν. Για τους εκπαιδευτικούς που μετατέθηκαν από άλλα ΠΥΣΔΕ, αντλήθηκαν τα στοιχεία εντοπιότητας και συνυπηρέτησης από το σύστημα μεταθέσεων και δεν μπορούν να τροποποιηθούν.

Σε περίπτωση που κατατεθεί δήλωση τοποθέτησης από εκπαιδευτικό που χαρακτηρίστηκε υπεράριθμος αλλά δεν συμμετείχε στην προηγούμενη φάση (και ούτε έχει καταθέσει αίτηση βελτίωσης), θα δίνεται η δυνατότητα επιλογής εντοπιότητας και συνυπηρέτησης, αλλά θα πρέπει ο εκπαιδευτικός να αποστείλει με email (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και τα απαραίτητα δικαιολογητικά εντός της ίδιας προθεσμίας:

 • Σε περίπτωση που δηλωθεί εντοπιότητα, για την επιτάχυνση των διαδικασιών, θα πρέπει ο εκπαιδευτικός να αντλήσει και να αποστείλει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το σύστημα gov.gr
 • Σε περίπτωση που δηλωθεί συνυπηρέτηση, εκτός από την υποβολή των κατά περίπτωση απαραίτητων δικαιολογητικών, θα πρέπει ο εκπαιδευτικός να αντλήσει και να αποστείλει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το σύστημα gov.gr

Σύνδεσμος για άντληση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης:

https://www.gov.gr/ipiresies/oikogeneia/oikogeneiake-katastase/pistopoietiko-oikogeneiakes-katastases
 

Σας γνωρίζουμε ότι:

 1. Θα καλυφθούν σε πρώτη φάση οι κενές οργανικές θέσεις που ανακοινώθηκαν σύμφωνα με τη φθίνουσα σειρά μορίων και τις δηλώσεις προτίμησης των εκπαιδευτικών.
 2. Εάν με την παραπάνω διαδικασία παραμείνουν οργανικά κενά σε σχολικές μονάδες, θα κληθούν εκ νέου οι εκπαιδευτικοί που δε τοποθετήθηκαν να τα δηλώσουν.
 3. Μετά την προαναφερθείσα διαδικασία, οι εκπαιδευτικοί που δεν θα τοποθετηθούν σε σχολεία της προτίμησής τους, θα τοποθετηθούν προς το συμφέρον της υπηρεσίας στις υπόλοιπες κενές θέσεις.
 4. Οι εκπαιδευτικοί Ε.Α.Ε. τοποθετούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3Α, του άρθρου 16 του ν. 3699/2008, όπως αυτή προστέθηκε με το άρθρο 48 του ν. 4692/2020 (ΦΕΚ 111 Α’), και η οποία ορίζει ότι: «3Α. Οι τοποθετήσεις σε θέσεις των Τμημάτων Ένταξης πραγματοποιούνται μετά την κάλυψη όλων των κενών στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) της οικείας περιοχής μετάθεσης. Αν οι εκπαιδευτικοί δεν υποβάλλουν αίτηση προτίμησης για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε., κατατάσσονται σε σειρά με βάση τις λιγότερες μονάδες μετάθεσης. Οι Σ.Μ.Ε.Α.Ε., στις οποίες υπάρχουν κενά, κατατάσσονται σε σειρά με βάση τις περισσότερες μονάδες συνθηκών διαβίωσης. Κατόπιν αυτού, τοποθετούνται υποχρεωτικά οι εκπαιδευτικοί που έχουν τις λιγότερες μονάδες μετάθεσης στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. με τις περισσότερες μονάδες συνθηκών διαβίωσης. Στη συνέχεια εξετάζονται οι προτιμήσεις σε θέσεις των Τμημάτων Ένταξης. Τα ανωτέρω ισχύουν για τοποθετήσεις μετά από μετάθεση, διορισμό ή απόσπαση. Ειδικά οι προσλαμβανόμενοι προσωρινοί αναπληρωτές τοποθετούνται κατά τα ανωτέρω υπό τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 63 του ν. 4589/2019 (Α’ 13).»     

Όσοι εκπαιδευτικοί δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν, σύμφωνα με τη διαδικασία των προηγούμενων περιπτώσεων (1), (2) και (3), παραμένουν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και θα αποφασιστεί προσωρινή τοποθέτηση μετά το πέρας των παραπάνω διαδικασιών.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και δεν κατέθεσαν αίτηση για οριστική τοποθέτηση (και δεν βρίσκονται στον πίνακα μορίων αιτήσεων βελτίωσης-οριστικής τοποθέτησης) δεν έχουν δικαίωμα να καταθέσουν δήλωση τοποθέτησης σε σχολεία και θα περιληφθούν μόνο στη φάση τοποθετήσεων για το συμφέρον της υπηρεσίας.

Σύνδεση