Εκατόν πενήντα επτά (157) μαθητές από όλες τις τάξεις του 2ου Γενικού Λυκείου Ελευθερίου-Κορδελιού και εννέα (9) συνοδοί καθηγητές, με αρχηγό τον Διευθυντή του σχολείου, κ. Κανδηλάπτη Αθανάσιο, επισκέφθηκαν κατόπιν πρόσκλησης, το Ευρωπαϊκό Διαστημικό Ινστιτούτο ESRIN ( παράρτημα του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού ESA), στο Φρασκάτι της Ρώμης, στις 20 Μαρτίου 2014. 
Οι μαθητές παρακολούθησαν ένα πλήρες πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε πειράματα, αναπαραστάσεις εκτόξευσης δορυφόρων, ενημερωτικές ομιλίες σχετικά με την λειτουργία και τους σκοπούς του ESRIN, ενώ υπήρξε και μία έκπληξη, αφού εκτός προγράμματος, ο γνωστός Ιταλός αστροναύτης Paolo Nespoli, ενημέρωσε τους μαθητές για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, συνομίλησε μαζί τους και στο τέλος δέχθηκε ερωτήσεις. Πραγματικά το γεγονός αυτό, εντυπωσίασε όλους τους παρευρισκόμενους και έτσι αφού βγήκαν και οι σχετικές αναμνηστικές φωτογραφίες, οι μαθητές αποχώρησαν ευχαριστημένοι, εντυπωσιασμένοι και πλήρεις γνώσεων από το ESRIN.
Ακολουθεί video, που επιμελήθηκε ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Κανδηλάπτης Αθανάσιος, με φωτογραφίες και στιγμιότυπα από την παραπάνω επίσκεψη, στην διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=_T3gGxowRds