ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 

 

ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ


Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 1566/85 μπορεί να ανατεθεί υπερωριακή διδασκαλία μέχρι πέντε (5) ώρες εβδομαδιαίως σε εκπαιδευτικούς του ιδίου σχολείου με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων και σε άλλο σχολείο με απόφαση του ΠΥΣΔΕ.
 

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  1. Διαβιβαστικό
  2. Πρακτικό Διευθυντή στο οποίο θα αναφέρονται όλες οι σχετικές  πληροφορίες . ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1 ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 2
  3. Απόφαση ανάθεσης υπερωριακής διδασκαλίας από το ΠΥΣΔΕ για τις παρακάτω περιπτώσεις με ΑΔΑ :
    1. Διευθυντής σχολικής μονάδας
    2. Υποδιευθυντής σχολικής μονάδας
    3. Διάθεση εκπαιδευτικού για συμπλήρωση ωραρίου (όταν δηλαδή δεν έχει διατεθεί σε εσάς εξ ολοκλήρου - τηλ. για συνεννόηση)
    4. Κατ’ οίκον διδασκαλία.
  4. Απόφαση ορισμού υπευθύνων εργαστηρίων  εφόσον ο εκπαιδευτικός που κάνει υπερωρίες  είναι υπεύθυνος εργαστηρίου και έχει μείωση στο ωράριό του.
  5. Βεβαίωση Δ/ντή για όσους έχουν μείωση ωραρίου λόγω θέσης . ΥΓ1       
  6. Αναλυτικό Ωρολόγιο Πρόγραμμα Σχολείου καθώς και των άλλων σχολείων εάν είναι με διάθεση σε άλλες σχολικές μονάδες. Στο πρόγραμμα να είναι κυκλωμένες  με κόκκινο χρώμα οι υπερωρίες. και να εμφανίζονται  όλα τα στοιχεία που αφορούν στους εκπαιδευτικούς : κλάδος , υποχρεωτικό ωράριο , σύνολο ωρών που διδάσκει , υπερωρίες, παρατηρήσεις. (Δείγμα)
  7. Ημερολόγιο Εργασίας (από το MySchool ) ή σύμφωνα με το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 2 (το υπόδειγμα του site). Δεν καταλογίζονται ώρες στις οποίες δεν έγινε η διδασκαλία δηλαδή : εκδρομή , γιορτή , αργίες, εκλογές κλπ. Στο ημερολόγιο υπογράφουν πάντα και οι δικαιούχοι.
  8. Καταστάσεις Πληρωμής υπογεγραμμένες  από Δ/ντή και δικαιούχους.
  9. Εκτυπωμένο XML , υπογεγραμμένο από Διευθυντή και δικαιούχους
  10. Αποστολή αρχείου XML με e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  11. Υπεύθυνη Δήλωση εκπ/κού πρωτότυπη: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 3 (σε βουλευτικά γραφεία) ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 4 (εκπαιδευτικών)
  12. Ημερολόγιο για κατοίκον διδασκαλία (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ)

Από όλα τα δικαιολογητικά 1 πρωτότυπο και 1 φωτοαντίγραφο, όπου χρειάζεται υπογραφές με μπλε στιλό. Σε καταστάσεις δυσδιάκριτες παρακαλούμε εκτυπώστε σε Α3 (πχ ωρολόγιο)

Υπερωρίες για τις οποίες απαιτείται Απόφαση ΠΥΣΔΕ (Δ/ντής, Υποδ/ντής, με διάθεση για συμπλήρωση ωραρίου, κατ’ οίκον διδασκαλία ), θα πληρώνονται από την ημερομηνία έγκρισης του ΠΥΣΔΕ.

Σχετικά με υπερωρίες σε Βουλευτικά Γραφεία:

  1. Διαβιβαστικό (1 πρωτότυπο)
  2. Απόφαση απόσπασης σε ΒΓ από το ΥΠΕΠΘ (2 φωτ. )
  1. Βεβαίωση υπερωριακής απασχόλησης και λοιπής εργασίας πρωτότυπη υπογραμμένη από τον Βουλευτή όπου αναφέρονται αναλυτικά οι ώρες υπερωρίας και το είδος (απογευματινών, νυκτερινών, αργιών-εξαιρέσιμων) που πραγματοποιήθηκαν. (σε 1 πρωτ+1 φωτ.)
  2. Βεβαίωση απασχόλησης για τον μήνα που έγιναν οι υπερωρίες και αναφέρει ότι εργάστηκε ανελλιπώς (το 3 και 4 μπορεί να είναι και σε μία βεβαίωση) (σε 1 πρωτ+1 φωτ.)
  3. Καταστάσεις Πληρωμής υπογεγραμμένες  από Δ/ντή και δικαιούχους. (σε 1 πρωτ+1 φωτ.)
  4. Εκτυπωμένο XML , υπογεγραμμένο από Δ/ντή και δικαιούχους.  (σε 1 πρωτ+1 φωτ.)
  5. Αποστολή αρχείου XML με e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  6. Υπεύθυνη Δήλωση εκπ/κού πρωτότυπη: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 3 (σε βουλευτικά γραφεία) (σε 1 πρωτ+1 φωτ.).
  7. Βεβαίωση αποδοχών από όλους (σε 1 πρωτ+1 φωτ.).

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ- ΔΙΑΘΕΣΗ

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  1. Διαβιβαστικό (1 πρωτότυπο).
  2. Ημερολογιακή κατάσταση πληρωμής, υπογεγραμμένη και από το δικαιούχο (1 πρωτότυπο και 1 φωτοτυπία) (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ-ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ)
  3. Αντίγραφο της απόφασης τοποθέτησης και της απόφασης διάθεσης ΠΥΣΔΕ με ΑΔΑ (2 φωτοτυπίες)
  4. Πράξη ανάληψης υπηρεσίας του δικαιούχου στο σχολείο διάθεσης.
  5. Ημερολόγιο εργασίας, υπογεγραμμένο και από τον δικαιούχο και από το Διευθυντή (1 πρωτότυπο και 1 φωτοτυπία)
  6. Αναλυτικό Ωρολόγιο Πρόγραμμα Σχολείου καθώς και των άλλων σχολείων. Στο πρόγραμμα να είναι κυκλωμένες με κόκκινο χρώμα οι ημέρες απασχόλησης του σχολείου και να εμφανίζονται όλα τα στοιχεία που αφορούν στους εκπαιδευτικούς: κλάδος, υποχρεωτικό ωράριο, σύνολο ωρών που διδάσκει, υπερωρίες, παρατηρήσεις (1 πρωτότυπο και 1 φωτοτυπία)
  7. Υπεύθυνη δήλωση όπου μόνιμης κατοικίας και μέσου μετακίνησης. Σε περίπτωση που το μεταφορικό μέσο ΙΧ δεν ανήκει στον ίδιο αλλά στον σύζυγο να υπάρχει και ΥΔ του συζύγου ότι επιτρέπει την χρησιμοποίησή του (1 πρωτότυπο και 1 φωτοτυπία) (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ - ΥΔ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ)
  8. Σε περίπτωση μετακίνησης με αυτοκίνητο Ι.Χ. αναγνωρίζονται δαπάνες μόνο για αποστάσεις που δεν καλύπτονται από αστική συγκοινωνία. Διαφορετικά πληρώνεται μόνο μόνο το εισιτήριο του αστικού ή μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών την οποία πρέπει να προσκομίσει πρωτότυπη ο δικαιούχος.
  9. Σε φωτοτυπίες αριθμός άδειας κυκλοφορίας, διπλώματος, ΑΦΜ και ΔΟΥ (εκκαθαριστικό) (από 2 φωτοτυπίες)
  10. Βεβαίωση χιλιομετρικής απόστασης από το site του Υπουργείου Υποδομών και μεταφορών (https://kmd.ggde.gr/) τόσο από τον τόπο κατοικίας όσο και από την οργανική θέση σε σχέση με την διάθεση επιλέγετε μικρότερη διαδρομ. (2 φωτοτυπίες και από τις δύο διαδρομές) (ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ από site) από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης 2313-331316 (FAX: 2310-286978) για τις παρακάτω διαδρομές
    • Παράδειγμα: 1. Μόνιμη κατοικία Καλαμαριά Θεσσαλονίκης 2. Σχολείο οργανικής Νέα Μάδυτος 3. Σχολείο τοποθέτησης Λαγκαδίκια. Επιλέγουμε την μικρότερη χιλιομετρική απόσταση από τις δύο διαδρομές Καλαμαριά - Λαγκαδίκια και Νέα Μάδυτος - Λαγκαδίκια. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με το οικονομικό τμήμα της διεύθυνσης τηλ 2310 651541 Πανακούλιας Χαράλαμπος
  11. Την κατάσταση πληρωμής (XML αρχείο) σε έντυπη μορφή (σε 1 πρωτότυπο και 1 φωτοτυπία) και ηλεκτρονικά στο email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  12. Τυχόν εισιτήρια - διόδια αποστέλλονται πρωτότυπα στην υπηρεσία διαφορετικά δεν πληρώνονται. Διαδρομή που υπάρχουν διόδια πρέπει υποχρεωτικά να αποστέλλονται και οι αποδείξεις (πανε-έλα). (1 πρωτότυπο και 1 φωτοτυπία)
  13. Βεβαίωση από ΟΣΕΘ ΑΕ (2310 483070 www.oseth.com.gr) ότι δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία για την συγκεκριμένη διαδρομή (2 φωτοτυπίες)

    Η χιλιομετρική αποζημίωση είναι 0.15 €. 


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  1. Διαβιβαστικό
  2. Πρόσκληση από τη Βουλή των Ελλήνων
  3. Επικυρωμένο αντίγραφο πρακτικού συλλόγου διδασκόντων.
  4. Βεβαίωση επίσκεψης της Βουλής
  5. Επικυρωμένο αντίγραφο απόφασης έγκρισης του Νομάρχη για την διενέργεια της εκδρομής.
  6. Ιδιωτικό συμφωνητικό σχολείου-μεταφορέα.
  7. Τιμολόγιο του μεταφορέα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση
  2. Έγκριση μετακίνησης (πρέπει να προηγείται της μετακίνησης)
  3. Διαβιβαστικό
  4. Καταστάσεις πληρωμής εις 4πλούν
  5. Επικυρωμένο αντίγραφο απόφασης ΥΠΑΙΘ πραγματοποίησης συνεδρίου.
  6. Βεβαίωση παρακολούθησης του συνεδρίου. 
  7. Πρωτότυπα εισιτήρια με αποδείξεις. Εάν πρόκειται για μετακίνηση με ΙΧ, επισυνάπτεται βεβαίωση χιλιομετρικής απόστασης και αποδείξεις διοδίων.
  8. Υπεύθυνη δήλωση τόπου μόνιμης κατοικίας, τον αριθμό του ΙΧ και τον αριθμό της άδειας κυκλοφορίας εφόσον η μετακίνηση έγινε με Ι.Χ., ΑΦΜ και ΔΟΥ.

Τα οδοιπορικά έξοδα που προκύπτουν από μετακινήσεις για υπηρεσιακούς λόγους (συνέδρια, συσκέψεις, προσκλήσεις Υπουργείου κλπ) που επιβαρύνουν τον τακτικό προϋπολογισμό θα πρέπει να μας γνωστοποιούνται εγκαίρως. Η αίτηση με την οποία θα περιγράφεται η μετακίνηση θα πρωτοκολλείται στην Υπηρεσία μας τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από την πρώτη ημερομηνία μετάβασης. Το χρονικό αυτό όριο απαιταίται για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για έγκαιρη δέσμευση της πίστωσης και έκδοση μετακίνησης. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να μην πληρωθεί η εν λόγω δαπάνη.


ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  1. Διαβιβαστικό σχολείου
  2. Καταστάσεις πληρωμής εις 4πλούν
  3. Επικυρωμένο αντίγραφο απόφασης ορισμού μέλους επιτροπής κ.λ.π.
  4. Επικυρωμένο αντίγραφο απόφασης έγκρισης μετακίνησης (πρέπει να προηγείται της μετακίνησης).
  5. Υπεύθυνη δήλωση τόπου μόνιμης κατοικίας και μέσου μετακίνησης εφόσον η μετακίνηση έγινε με Ι.Χ.αρ.άδειας οδήγησης, αρ. ΙΧ, ΑΦΜ, Δ.Ο.Υ.
  6. Βεβαίωση του αρμοδίου προέδρου επιτροπής για τις ημέρες μετακίνησης και προσφοράς εργασίας.
  7. Ημερολόγιο εργασίας από το εξεταστικό ή βαθμολογικό κέντρο (σε δύο αντίγραφα).
  8. Βεβαίωση χιλιομετρικής απόστασης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης 2313-331316 (FAX: 2310-286978) για τις παρακάτω διαδρομές
    • Μόνιμη κατοικία - σχολείο πανελλαδικών
    • Σχολείο υπηρέτησης - σχολείο πανελλαδικών
    • (γίνεται δεκτή η μικρότερη απόσταση)

Στην περίπτωση που η μετακίνηση γίνεται με τη συγκοινωνία προσκομίζονται τα εισιτήρια, η απόδειξη των εισιτηρίων και μια βεβαίωση από το ΚΤΕΛ ή τον ΟΑΣΘ για την τιμή του εισιτηρίου και τη χιλιομετρική απόσταση. 


ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Σύμφωνα με τον Ν. 2909/2001 (ΦΕΚ 90 Α΄), την απόφ. 2/42024/0022 (ΦΕΚ 1122 Β΄) και την συμπλ.της απόφ. 2/ 4032/0022 (ΦΕΚ 213 Β΄), προβλέπεται πρόσθετη αποζημίωση ίση με το 75% του 1/30 των μηνιαίων αποδοχών στους εκπαιδευτικούς, διοικητικούς υπαλλήλους, καθαρίστριες, και επιστάτες, που απασχολούνται στις εργασίες και διαδικασίες των Γεν. Εξετάσεων.
Για τον υπολογισμό της ανωτέρω αποζημίωσης, λαμβάνονται υπόψη ο βασικός μισθός, το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης και το επίδομα διδακτικής προετοιμασίας.


Απαιτούμενα δικαιολογητικά

  1. Διαβιβαστικό
  2. Καταστάσεις πληρωμής εις 4πλούν.
  3. Επικυρωμένο αντίγραφο απόφασης ορισμού μέλους επιτροπής κλπ.
  4. Επικυρωμένο αντίγραφο μισθοδοτικής κατάστασης ή βεβαίωση αποδοχών του αντίστοιχου μήνα που πραγματοποιήθηκε εργασία Σάββατο ή Κυριακή.
  5. Βεβαίωση του αρμοδίου προέδρου επιτροπής κλπ για τις συγκεκριμένες εξαιρέσιμες ημέρες που προσφέρθηκε εργασία. 
  6. Κοινή υπεύθυνη δήλωση.